8 декември 2014 г.

Коледно дърво от меденки

Правенето на коледна къщичка е традиция в някои страни. Това не е трудно начинание, но не е и особено лесно и обикновено се срещат трудности в сглобяването. Правенето обаче на коледно дърво от бисквитки с форма на звездички е изключително лесно и е буквално детска игра. Това е чудесно занимание по празниците за деца и възрастни. Ето и как да си направим такова дръвче.



1. Изпичаме меденки с формата на звезди в 6 различни размера (1 от най-малкия размер и по 2 от по-големите). Общо 11 медени звездички. За меденки ползвам тази рецепта.

2. Покриваме меденките с глазура оцветена в зелено (по рецептата за глазура от линка горе или с глазура по ваш избор) и на върховете на звездичките поставяме по едно захарно топче. Поръсваме с цветни захарни пръчици и оставяме сладките да изсъхнат. Най-малката звездичка украсяваме в жълто или слагаме жълти захарни топчета, както направих аз.


3. Когато глазурата на сладките изсъхне почваме да сглобяваме елхичката като отдолу слагаме най-големите звезди и продължаваме с по-малките, докато стигнем до най-малката големина. Поставяме звездичка и в средата шприцоваме малко от глазурата. Отгоре поставяме следващата звездичка като внимаваме краищата да се кръстосват. Продължаваме така до края, като най-малката звездичка поставяме изправена най-отгоре. Изчакваме да изсъхне.

Ето това е! Лесно като детска игра :)

Весели празници!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...