2 юли 2014 г.

Баница с пилешко и гъби

Това е едно ястие, което преди време приготвях доста често вкъщи. Добра идея е за оползотворяване на вече готово пилешко месо (печено или варено) и за момента имам само положителни отзиви. Надявам се и на вас да се хареса и да стане една от любимите ви рецепти в блога ми.



Необходими продукти:

1 пакет кори за баница
2 пилешки бутчета
1 малък буркан печурки (или пресни)
1 малка глава лук
3 яйца
200 г кисело мляко
50 г чедър
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
чубрица
черен пипер

Започваме с приготвянето на плънката като в тиган задушаваме ситно нарязания лук, пилешкото и гъбите. Когато плънката е готова сваляме от котлона добавяме подправките и разбъркваме добре. В отделна купа разбъркваме яйцата и киселото мляко заедно и разделяме на 2 равни части. Оформянето на баницата става по следния начин - вземаме 2 от корите за баница, едната мажем с малко олио и поставяме другата отгоре. В единия край поставяме част от плънката и поливаме с малко от яйчената смес. Завиваме на руло и поставяме в тавичката. Процедираме така и с останалите кори. Отгоре поръсваме с настърган чедър и поливаме с останалата половина от яйчената смес. Печем на 160 градуса. Аз я сервирам с кисело мляко или млечен сос направен от 3 части кисело мляко и една част майонеза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...