4 декември 2014 г.

Крем супа със сьомга

Наближава Никулден и традиционно на трапезата ни присъства риба. Традицията повелява да се поднася риба, която е покрита с люспи и най-често това е пълнен шаран. Сьомгата обаче доби популярност напоследък и ако сте решили тази година да разнообразите с рибата ви предлагам една рецепта за супа със сьомга. Различна е от традиционната рибена супа, но е също толкова вкусна и ароматна.




Необходими продукти:

400 г сьомга
1 голяма глава лук
3 картофа
1 голям корен пащърнак
1 ч. л. девесил
1 - 2 с. л. ситно нарязан копър
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:


1. В голяма тенджера слагаме 2 литра вода и сваряваме рибата. Сварената риба вадим от бульона, а бульона прецеждаме.

2. В бульона от рибата слагаме нарязаните зеленчуци и ги варим до готовност. Прибавяме и сол, пипер, девесил. Когато зеленчуците са сварени сваляме тенджерата от котлона и слагаме при тях рибата и копъра. Част от рибата може да запазим, за да добавим малки парченца при сервиране.

3. Пасираме супата и сервираме с резенче лимон и кротони.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...