22 ноември 2014 г.

Мачкана баница с майонеза и пиле

Често се случва да имам сварено пилешко месо и понеже не е най-любимата храна се чудя какво да го правя. Даже котката не иска да го яде, а мразя да изхвърлям храна. Част от него отива в тенджерата и се изяжда на пилешка супа, но другото все няма какво да го правя. Та затова се случва да правя баница с пиле. До тук добре, но за известно време трябва да се ограничавам с приема на кисело и прясно мляко (освен ако не е в тесто) и варианта с баницата за малко да отпадне. Но се сетих, че съм правила баница с майонеза и реших да заместя киселото мляко с майонеза. Вярно, доста по-калорично е, но оказва се майонезата е доста добър заместител на киселото мляко в този случай. А ето и самата рецепта.


Необходими продукти:

12 листа кори за баница
4 сварени пилешки бутчета (само горната част) или 2 цели, или каквото пилешко месо ви се намира
2 големи чушки
1 голяма глава лук
сол
черен пипер
1 ч. л. сух босилек
1 1/2 кутийки майонеза
6 яйца

Начин на приготвяне:

1. В тиган задушаваме нарязаният на ситно лук и нарязаните на къси лентички чушки. Когато са почти готови изсипваме при тях накълцаното пилешко месо и овкусяваме с подправките.

2. В дълбока купа разбиваме заедно яйцата и майонезата.

3. Вземаме една кора за баница и върху нея разпръскваме малко от плънката с пиле. Поръсваме с 3 - 4 супени лъжици от яйчената смес и смачкваме като лист хартия. Получената така топка слагаме в намаслена тавичка. Процедира ме по същия начин с останалите кори за баница.

4. Когато всички кори са в тавичката поливаме с останалата яйчена смес равномерно и печем на 170 градуса в предварително загрята фурна.

5. След като баницата е готова я вадим от фурната и я завиваме с кърпа за 10 - 15 минути и сервираме топла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...