30 октомври 2014 г.

Гофрети с лимец

Напоследък съм на вълна да пробвам нови рецепти и нови продукти. Макар лимецът да не е никак непознат и нов за мен, реших да видя как ще му понесе да е в гофретите. Е,понесе му чудесно. Получиха се златисти и хрупкави и чудесно се комбинираха с шоколад, сметана и банани, а за разкош им добавих и малко карамелен топинг. 



Необходими продукти:

- за гофретите:
1 ч. ч. пшенично брашно
1 ч, ч. брашно от лимец
1 с. л. бакпулвер
1/2 ч. л. канела
1 щипка сол
2 яйца
1 1/2 ч. ч. прясно мляко
6 с. л. разтопено масло
4 с. л. кафява захар

- за сервиране:
течен шоколад, сметана, мед, сладко, мармалад, пресни плодове

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа разбиваме яйцата, млякото, захарта и маслото.

2. В отделна купа смесваме добре двата вида брашно, бакпулвера, канелата и солта.

3. Добавяме постепенно сухата смес към течната.

4. Печем в гофретник до златисто и консумираме докато са още топли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...