Напоследък съм на вълна да пробвам нови рецепти и нови продукти. Макар лимецът да не е никак непознат и нов за мен, реших да видя как ще му понесе да е в гофретите. Е,понесе му чудесно. Получиха се златисти и хрупкави и чудесно се комбинираха с шоколад, сметана и банани, а за разкош им добавих и малко карамелен топинг.
Необходими продукти:
- за гофретите:
1 ч. ч. пшенично брашно
1 ч, ч. брашно от лимец
1 с. л. бакпулвер
1/2 ч. л. канела
1 щипка сол
2 яйца
1 1/2 ч. ч. прясно мляко
6 с. л. разтопено масло
4 с. л. кафява захар
- за сервиране:
течен шоколад, сметана, мед, сладко, мармалад, пресни плодове
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа разбиваме яйцата, млякото, захарта и маслото.
2. В отделна купа смесваме добре двата вида брашно, бакпулвера, канелата и солта.
3. Добавяме постепенно сухата смес към течната.
4. Печем в гофретник до златисто и консумираме докато са още топли.
Няма коментари:
Публикуване на коментар