18 януари 2014 г.

Глазираните свински ребърца на Гордън Рамзи

Още първия път щом видях изпълнението на тази рецепта реших, че при първа възможност ще я приготвя. За мен тя е доста различна като вкус и аромати, защото част от подправките в нея аз не използвам. Но определено ни стана една от любимите в къщи. Разбира се промених някои от съставките, защото не успях да ги намеря, но промените са минимални.



Необходими продукти: (за двама)

8 свински ребра
1 парче джинджифил (колкото картоф)
4-5 скилидки чесън
чили люспи
черен пипер на зърна
2-3 звездички анасон
100 г мед
50 мл соев сос
2-3 с. л. оризов оцет
300 мл сухо бяло вино (ползвах сувиньон блан)
1 малка връзка зелен лук
400 мл пилешки бульон (внимавайте да не пресолите, ако ползвате бульон на кубче)
зехтин
сол
черен пипер

Овкусяваме ребрата със сол и черен пипер. Поставяме тавата, в която ще готвим на котлона и загряваме малко зехтин в нея. Слагаме ребрата вътре и запечатваме месото. Когато ребрата променят цвета си добавяме нарязаните на тънки филийки джинджифил и чесън. Добавяме и черен пипер на зърна, анасон и чили на вкус, след което сипваме меда, соевия сос, оцета и виното. Оставяме леко да се редуцира течността. Поръсваме със ситно нарязания зелен лук и добавяме бульона. Слагаме тавата в загрята на 180 градуса фурна и печем 30 минути, след това обръщаме ребрата и печем още 30 минути. 

P.S. Оригиналната рецепта и изпълнението й може да видите тук 




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...