В кухнята има един професионалист, който ме вдъхновява толкова, че като го видя как готви и ми идва да вляза в кухнята и да изкарам цял ден там. Кой е той ли? Гордън Рамзи - откаченото лошо момче сред готвачите. Тази рецепта е изцяло взаимствана от него. Отнема не повече от 30 минути заедно с подготовката. Изключително проста, бърза за изпълнение рецепта, а резултатът е свежа и ароматна гарнитура и сочно, топящо се в устата месо.
Необходими продукти:
2 свински вратни пържоли
2 големи червени чушки (пипер за тези от североизточна България)
1 глава лук
босилек
2 с. л. винен оцет
сол
черен пипер
1 ч. л. захар
зехтин
Начин на приготвяне:
1. Започваме с приготвянето на гарнитурата като в горещ тиган слагаме малко зехтин, нарязаните лук и чушки. Подправяме със сол и черен пипер и слагаме захарта. Когато лукът и чушките омекнат и се карамелизират прибавяме и винения оцет. Оставяме да се изпари и след това добавяме нарязаният пресен босилек, разбъркваме и сваляме от котлона.
2. Отново загряваме добре тиган, в който предварително сме сложили малко зехтин. Когато е готов слагаме предварително посолените и поръсени с черен пипер пържоли. Изпичаме добре и от двете страни и вечерята е готова.
2. Отново загряваме добре тиган, в който предварително сме сложили малко зехтин. Когато е готов слагаме предварително посолените и поръсени с черен пипер пържоли. Изпичаме добре и от двете страни и вечерята е готова.
Няма коментари:
Публикуване на коментар