Напоследък съм на вълна да пробвам нови рецепти и нови продукти. Макар лимецът да не е никак непознат и нов за мен, реших да видя как ще му понесе да е в гофретите. Е,понесе му чудесно. Получиха се златисти и хрупкави и чудесно се комбинираха с шоколад, сметана и банани, а за разкош им добавих и малко карамелен топинг.
30 октомври 2014 г.
Тиква с мед и орехи на фурна
Това е любимата ми тиква. Майка ми я приготвя поне веднъж седмично през студените месеци. Няма точни пропорции в рецептата, защото зависи от вкуса на консумиращия. Ние я хапваме мнооооооооооого сладка, затова и понякога в тавата се слага по половин килограм мед. И така ето една рецепта без количества и пропорции от мен.
23 октомври 2014 г.
20 октомври 2014 г.
Солени мини кифлички с тиква
Епизод две от експериментите с тиква в къщи. Този път с нещо солено, пухкаво и топящо се в устата. За първи път правя маслено тесто с крем сирене в него и съм много, ама изключително много очарована и смятам това тесто да влезе в употреба в много други рецепти. И така по същество...
18 октомври 2014 г.
Бисквити с тиква и шоколад
Сезонът на тиквите е и вкъщи текат експерименти с нови рецепти и приложения на тиквата. По традиция си я печем на фурна с мед или на тиквеник, но аз обичам да изпробвам нови рецепти. Така миналата година открих крем супата от тиква, а тази година реших че ще я вмъкна в разни сладкиши. И ето, новите ни любими бисквити с тиква и шоколад. Признавам, че прекалих малко с шоколада, но въпреки това от снощи насам цялата къща ухае на бисквити.
16 октомври 2014 г.
Хляб с тиквичка
Напоследък ми е период на месене и печене на хляб. Постоянно изпробвам нови нетрадиционни рецепти и резултатите са винаги успешни. Наскоро попаднах на рецепта за хляб с тиквички, но в англоезичните сайтове хлябът обикновено е сладък. По нашите географски ширини сякаш не сме любители на сладкия хляб и затова реших да си направя солена версия. Използвах и брашно от лимец, но вие можете да използвате пшенично бяло или пълнозърнесто брашно. Получи се ароматно хлебче с хрупкава коричка, подходящо за сандвичи за закуска.
8 октомври 2014 г.
Бирен хляб
Много пъти съм слушала от мои приятели, че не им се занимава да месят тесто и да си пекат хляб в къщи, защото било много трудоемко и отнемало много време. Е, аз имам решение за това. Открих най-бързата, най-лесната и една от най-сполучливите рецепти за хляб в домашни условия. Време за приготвяне между час - час и половина. Резултат - прясно изпечен, уханен, с хрупкава коричка хляб, на който няма да устоите. А и да не забравя да кажа - май бирата намери още едно приложение у нас :)
Абонамент за:
Публикации (Atom)