Това е любимата ми тиква. Майка ми я приготвя поне веднъж седмично през студените месеци. Няма точни пропорции в рецептата, защото зависи от вкуса на консумиращия. Ние я хапваме мнооооооооооого сладка, затова и понякога в тавата се слага по половин килограм мед. И така ето една рецепта без количества и пропорции от мен.
Необходими продукти:
тиква
мед
вода
орехи
Начин на приготвяне:
1. Почистваме тиквата от кората и семките и я нарязваме на големи парчета.
2. Подреждаме парчетата тиква в тава и добавяме не повече от 1 см вода.
3. Завиваме тавата с фолио и печем в предварително загрята на 220 градуса фурна за 1 час.
4. След 1 час вадим тавата, махаме фолиото и върху всяко парче тиква слагаме по поне 1 ч. л. мед и връщаме тавата във фурната без фолио, докато течността се изпари и тиквата се запече леко.
5. Сервираме с начукани орехи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар