9 май 2015 г.

Скариди с бира и девесил

Тези скаридки също спадат в графа много любими. Бързи са за приготвяне и вкусни, с прекрасен аромат на девесил и лека нотка на бира. Рецептата не е моя. Знам я от някой, който беше част от моя живот много отдавна. Всъщност благодарение на него аз се научих да готвя. Все още правя част от неговите рецепти, като тази за пъстърва с доматен сос и бира. Всъщност, ако някога прочете това искам да му благодаря за това което ме научи, защото за мен никой човек влязъл в живота ти по една или друга причина не е случаен и има своята важна роля. За мен всяко познанство е важно и със сигурност съдържа урок без значение дали ще е добър или лош. Всъщност важно е да научаваме тези уроци, защото животът е едно непрестанно учене и трупане на опит от първия до последния дъх. Но да пристъпим към рецептата.



Необходими продукти:

500 г сурови скариди
2 - 3 стръка пресен девесил
2 с. л. зехтин
150 - 200 мл бира
сол

Начин на приготвяне:

1. Измиваме скаридите със студена вода и ги слагаме в дълбок тиган. 

2. Посоляваме скаридите, сипваме зехтина и бирата и поставяме на силен котлон. Готвим докато скаридите сменят цвета си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...