Тези скаридки също спадат в графа много любими. Бързи са за приготвяне и вкусни, с прекрасен аромат на девесил и лека нотка на бира. Рецептата не е моя. Знам я от някой, който беше част от моя живот много отдавна. Всъщност благодарение на него аз се научих да готвя. Все още правя част от неговите рецепти, като тази за пъстърва с доматен сос и бира. Всъщност, ако някога прочете това искам да му благодаря за това което ме научи, защото за мен никой човек влязъл в живота ти по една или друга причина не е случаен и има своята важна роля. За мен всяко познанство е важно и със сигурност съдържа урок без значение дали ще е добър или лош. Всъщност важно е да научаваме тези уроци, защото животът е едно непрестанно учене и трупане на опит от първия до последния дъх. Но да пристъпим към рецептата.
Необходими продукти:
500 г сурови скариди
2 - 3 стръка пресен девесил
2 с. л. зехтин
150 - 200 мл бира
сол
Начин на приготвяне:
1. Измиваме скаридите със студена вода и ги слагаме в дълбок тиган.
2. Посоляваме скаридите, сипваме зехтина и бирата и поставяме на силен котлон. Готвим докато скаридите сменят цвета си.
Няма коментари:
Публикуване на коментар