Май не познавам човек, на който целите печени картофки да не са любими. Разбира се и аз ги обичам много. Всяка година чакам момента, в който ще се появят първите малки картофки по пазарите, за да си купя и по най-бързия начин да ги метна във фурната, а после да им се насладя. Обичам ги толкова много защото стават изключително ароматни, леко сладникави и толкова вкусни. Май всеки си има свой си начин да ги приготвя, но аз лично ги правя възможно най-просто и без прекалено много ароматни подправки, защото именно вкусът и ароматът на пресните картофки ги прави уникални и различни от картофите по всяко друго време на годината. А ето как ги приготвям аз.
Необходими продукти:
1 кг малки пресни картофки
2 с. л. зехтин
1/2 връзка пресен копър
сол
Начин на приготвяне:
1. Измиваме добре картофките под течаща вода, без да махаме ципата.
2. В тава слагаме картофките и ги поливаме със зехтина. Объркваме добре и печем на 220 градуса докато придобият златист цвят. Докато ги печем от време на време ги разбъркваме и преобръщаме, за да се запекат равномерно.
3. Когато картофките са готови ги поръсваме с нарязан на ситно копър и сол на вкус. Объркваме добре докато са още в тавата и след това сервираме като гарнитура или самостоятелно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар