4 февруари 2015 г.

Банички с бекон и гъби на тостер

Идеята с баничките на тостер отново дойде от много ровене в кулинарните форуми и групи. Нямам идея кой е авторът, но идеята е наистина много креативна. Отдавна се каня да пробвам и най-накрая им дойде момента. От чудене какво да направя за вечеря с наличното в хладилника се роди идеята за тази нетрадиционна плънка и тъй като тостерът все още беше навън нещата се подредиха от само себе си. Ето и какво направих.





Необходими продукти:

- за баничките:

8 листа кори за баница
250 г бекон
250 г печурки
мащерка
сол
черен пипер
2 яйца

- за соса:

200 г кисело мляко
2 с. л. майонеза
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз



Начин на приготвяне:


1. Започваме с приготвянето на соса като в купа смесваме добре киселото мляко и майонезата. Прибавяме 2 смачкани скилидки чесън и ситно нарязания копър. Разбъркваме добре и оставяме настрана да си поеме ароматите.

2. В тиган запържваме до златисто беконът, който сме нарязали на кубчета. След което добавяме гъбите и готвим до готовност. Подправяме на вкус с мащерка, сол и черен пипер. Оставяме плънката да изстине.

3. Пускаме сандвич тостера да загрява и започваме да правим баничките като вземаме една кора, прегъваме я на две. Поставяме около 2 с. л. от плънката, поливаме с малко разбито яйце и сгъваме на плик. Процедираме по същия начин с останалите 7 кори.

4. Намазваме с яйце от двете страни всяко пликче и печем до златисто.

5. Режем готовите банички на триъгълничета и поднасяме с чесновия сос докато са топли.


2 коментара:

  1. Вкусно! Правя ги често, бързо и вкусно. Твоите са много апетитни Кети!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Вили! Аз за първи път правя банички на тостера, но определено е повторя и потретя

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...