25 май 2014 г.

Пълнен постен патладжан




Необходими продукти (за 4 порции):

2 големи патладжана
4 мариновани червени чушки
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
5-6 гъби печурки
топено сирене
ементал
магданоз
копър
сол
пипер

Разрязваме патладжаните на 2 и ги издълбаваме с лъжица. Посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят. Нарязваме на ситно вътрешноста на патладжаните, която издълбахме и също посоляваме и оставяме да се отцеди. В горещ тиган задушаваме нарязания на ситно лук, чушки, гъби и парченца патладжан. Подправяме с пресован чесън, сол, пипер, магданоз и копър. когато всички продукти омекнат прибавяме топеното сирене и оставяме да се разтопи. Пълним патладжаните с готовата плънка и печем на 200 градуса докато омекнат. Когато са готови поръсваме с настърган ементал и запичаме още 5 минути. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...