25 май 2014 г.

Пълнени гъби с пъдпъдъчи яйца

Пъдпъдъчите яйца са изключително полезни и колкото и странно да звучи съдържат повече полезни вещества отколкото едно кокоши яйце. Те са източник на витамини, желязо, фосфор, белтъчини, наситени мазнини. Полезни са за стомашно-чревния тракт и сърдечно-съдовата система., повдигат имунитета, а също така и либидото при мъжете и жените. Но трябва да се внимава с консумираните количества. 

Знаейки всичко това безброй пъти съм посягала към пъдпъдъчите яйца в магазина, но никога не бях купувала. Най-после реших, че им е дошло време и въпреки това поседяха известно време в хладилника да поотлежат и да ми дойде музата да направя нещо с тях. Истината е, че липсват разнообразни идеи, но пък накрая реших, че ще са чудесен завършек на едни пълнени гъби.





Необходими продукти:

6 големи печурки
6 пъдпъдъчи яйца
1-2 скилидки чесън
масло
3 триъгълни парченца топено сирене
копър
сол
черен пипер

Измиваме гъбите и отделяме пънчетата внимателно. Посоляваме всяка гъбка и поръсваме с черен пипер. Също слагаме малко масло и поръсваме с пресован чесън. Добавяме и по половин парче топено сирене във всяка гъбка. Чукваме по едно яйце и печем на 180 градуса до готовност на яйцата. При сервиране поръсваме със ситно нарязан копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...