8 април 2014 г.

Хлебчета с лимец от парено тесто

Пареното тесто винаги ме е плашило и все съм си мислила, че ще се проваля тотално. Но явно и тук работи късметът на новака. :) Това е една рецепта на бабата на моя приятел. Традиционно тя ги приготвя за Песах (Пасха) с брашно от маца. Такова брашно не можах да намеря по нашите магазини и затова реших да видя какво ще се получи с лимецово брашно. Е, резултатът е същият - малки, пухкави и ароматни хлебчета, но този път с вкус на лимец. А ето и още един плюс за любителите на лимеца - в тестото няма набухватели, а и се правят много бързо.



Необходими продукти:

1 3/4 ч. ч. вода
1/2 ч. ч. олио
1 ч. л. сол
2 ч. ч. лимецово брашно
4 яйца

Затопляме олиото заедно със солта и го прибавяме към водата. Когато сместа заври прибавяме брашното като бъркаме непрекъснато с тел. Когато тестото започне да се отделя от стените на съда го сваляме от котлона и охлаждаме. След като тестото се охлади прибавяме яйцата и омесваме добре. Оформяме малки топки и ги слагаме върху хартия за печене. Печем на 200 градуса в предварително загрята фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...