19 януари 2014 г.

Телешки кюфтета с праз

Тази рецепта е на майката на моя приятел. Обикновено телешките кюфтета стават сухи, което на мен лично не ми харесва, но тези стават пухкави, меки и сочни, въпреки че телешкото месо е сухо. А и е сезонът на праза, така че ето ви повод да опитате нещо ново.



Необходими продукти:

4 стръка праз (без разперената част)
4 глави лук
500 г телешка кайма
2 яйца
хлебни трохи
сол
черен пипер
готова подправка за супи
чубрица (аз добавих и чубрица, защото какво е кюфте без чубрица)

Сваряваме праза и го пасираме. В зехтин задушаваме лука докато омекне. След това смесваме всички продукти, като добавяме толкова трохи, колкото са нужни, за да стане сместа достатъчно гъста. Оформяме кюфтетата, овалваме ги в трохи и пържим в горещо олио. Готовите ги поставяме върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Сервираме с трошия или пък с млечен сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...