14 януари 2014 г.

Баница с кайма и майонеза

Напоследък съм на вълна "баници", но този път реших да е с месо и малко по-различно оформена. Общо взето използвах каквото намерих в хладилника за плънка, но пък май точно в такива случаи се получава най-вкусно и ароматно.



Необходими продукти:

1 пакет готови кори за баница
250 г кайма
1 стрък праз
1 ч. ч. накълцано кисело зеле
червен пипер
черен пипер
чубрица
зехтин
40 г масло
1 кутийка майонеза
2 яйца

Започнете с приготвянето на плънката като в тиган с малко загрят зехтин задушите накълцания праз и киселото зеле. Когато омекнат прибавете каймата и подправките на вкус и гответе до готовност. Оформянето на баницата става като вземате 1 кора и я поръсвате с разтопено масло и след това поставите друга кора отгоре. Слагате от плънката в единия край и завивате на руло. Режете рулото на 6 равни части и ги поставяте изправени в тава (аз ползвах форма с падащо дъно). След като подредите баницата по този начин я заливате с предварително разбитите заедно майонеза и яйца. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...