Обичам зелеви сърмички. Най-много ги обичам с кайма. Обичам и нахут, и хумус... Затова си и бях сварила малко, за да си спретна малко хумус, но същия ден приятели от Израел ме изненадаха с две кутии хумус, които ми донесоха от там. Затова нахутът си остана излишен и се чудих какво точно да направя с него, но хладното време, зелевите листа в хладилника и добра приятелка ме убедиха да пробвам нещо ново и нестандартно. А и се получи нещо наистина вкусно. И така ето необходимите продукти:
Необходими продукти:
3 с.л. зехтин
1 голяма глава лук
1 голям морков
500 гр сварен нахут
250 гр кайма
връзка магданоз
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1 с.л. чубрица
1 с.л. сух джоджен
сол
1. Загряваме в тиган зехтина. Запържваме нарязания на ситно лук и настъргания морков.
2. Добавяме каймата, нахута и подправките. Задушаваме до готовност на продуктите.
3. Завиваме така приготвената плънка в зелеви листа.
4. Подреждаме ги в огнеупорна тенджера или гювеч. Заливаме с вода и печем във фурната около 40 минути или докато листата се зачервят.
2. Добавяме каймата, нахута и подправките. Задушаваме до готовност на продуктите.
3. Завиваме така приготвената плънка в зелеви листа.
4. Подреждаме ги в огнеупорна тенджера или гювеч. Заливаме с вода и печем във фурната около 40 минути или докато листата се зачервят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар