2 октомври 2013 г.

Картофени милинки

Е, дойде й времето на тази рецепта... Имам я от мама, която пък я има от някой вече поне 10 години. Искам да отбележа, че никога не бях опитвала какво се получава, защото мама така и не я направи, но пък беше така добра още преди време да подпали любопитството ми. Резултатът е "Ммммм, искам още!". И така, какво ви е нужно и как да приготвите тази вкусотия.



Необходими продукти:

- за тестото:
7-8 средни картофа
4 яйца
2 ч.ч хладка вода
1 ч.ч. захар
1 ч.л. сол
1 кубче прясна мая
брашно - колкото поеме за получаването на меко, леко лепкаво тесто

- за заливката:
1 ч.ч. разтопено масло
100 гр сирене
2-3 с.л. брашно
1/2 ч.ч. топла вода

Картофите се сваряват и пресоват. Към тях се прибавя хладката вода. В така приготвената каша се слагат захарта, яйцата, солта и маята. Приготвя се меко, леко лепкаво тесто. С доста намазнени ръце се взема от тестото и се оформят топчета големи колкото голям орех. Подреждат се в намазнена тава и се оставят да втасат. През това време се натрошава сиренето, което се поръсва върху тестото и се приготвя заливката, с която се заливат вече втасалите милинки. Печем на 180 градуса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...