700 г филе от
сьомга
1 лимон
риган
соев сос
300 г прясна паста спагети
20 г масло
350 г печурки
1 глава лук
2 скилидки чесън
50 г топено
сирене
настърган пармезан
100 мл бяло вино
Шардоне
пресен босилек
сол
черен пипер
зехтин
Начин на приготвяне:
Започнете със сьомгата. Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте филето със
студена вода и го разделете на 4 еднакви парчета. Намаслете дъното на една тава
с масло и поставете парчетата риба в нея. Поръсете парчетата с малко сол, черен
пипер и соев сос на вкус. След това ги полейте със сока на лимона, малко зехтин
и поръсете с малко риган. Сложете и около 100 – 150 мл вода в тавата. Завийте я с
фолио и поставете в предварително загрятата фурна.
Сложете пастата да се вари (отнема около 5 минути). Докато рибата се пече
нарежете лука, чесъна и гъбите. Загрейте 1 с.л. зехтин в тигана. Прибавете
нарязаните лук, чесън, гъби и маслото. Гответе на не много висока температура. Когато
сокът от гъбите се изпари прибавете виното, пармезана и топеното сирене и
подправете със сол и черен пипер на вкус. Изчакайте течността да се сгъсти и
прибавете ситно нарязания босилек. Добавете гъбите към вече сварените спагети и
объркайте добре.
Сьомгата трябва да е вече готова. Сервирайте всяко парче сьомга като
гарнирате със спагетите. Ние прибавихме и по чаша каберне и ето ви чудесен
завършек на седмицата с фаталния петък 13ти.
Nice it looks very delicious and its healthy too :) Thank you for sharing.
ОтговорИзтриване