28 юни 2015 г.

Лазаня с пилешко и манатарки

Най-много обичам, когато творя в кухнята с "остатъци". В шкафа седяха и си отлежаваше половин пакет кори за лазаня. Беше останало и малко сварено пилешко месо и сякаш всичко си дойде само по местата. Решението беше взето. Лазанята беше замислена. Оставаше само да мина през пазара да купя от любимите си гъби манатарки. Разбира се, вие можете да замените манатарките с гъби по ваше желание, но ароматът няма да е същия. Спирам с приказките и започвам да ви пиша рецептата за това ястие.




Необходими продукти:

12 бр. кори за лазаня (ползвах такива без предварително варене)
250 гр пресни манатарки (или по ваш избор)
250 гр варено пилешко месо
1 малка глава лук
2 - 3 скилидки чесън
сол
черен пипер
40 гр настърган пармезан
180 гр масло
3 с. л. брашно
700 - 800 мл прясно мляко



Начин на приготвяне:

1. Започваме с приготвянето на плънката като задушаваме в малко мазнина ситно нарязания лук. Добавяме чесъна и нарязаните на филийки гъби. Когато гъбите са почти готови добавяме и нарязаното пилешко месо. Посоляваме и поръсваме с малко черен пипер. Отделяме настрана.

2. Второто, което приготвяме е бешамела като в касерола разтапяме маслото. Добавяме брашното и при непрекъснато бъркане на тънка струйка добавяме млякото. Варим докато се сгъсти като боза.

3. В тавичка на дъното сипваме малко от бешамела и нареждаме 4 от корите. Върху тях сипваме половината плънка и малко от бешамела. Поръсваме с малко пармезан. Повтаряме същата процедура и най-отгоре слагаме последните 4 кори. Заливаме с бешамел и поръсваме с пармезан. 

4. Печем в предварително загрята на 180 градуса докато лазанята се зачерви отгоре. Сервираме топла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...