28 юни 2015 г.

Пилешка супа

Оказа се, в блога нямам нито една рецепта за пилешка супа, а ние често си хапваме такава в къщи. Този път я приготвих с домашно пиле и веднага се забеляза разликата във вкуса и консистенцията на супата.

По принцип аз не обичам бистри и незастроени супи, но тази започнах да я правя без застройка заради мъжа ми. Той не харесва нашите застроени супи. Кисели му били, странни му били и т. н. И какво да се прави - компромис. Като цяло рецептата ми е изключително опростена и лесна и бърза за приготвяне, особено ако имате предварително сварено пилешко месо. За тази ползвах само бялото месо от гърдите, защото за другото бях намислила да го правя на пюре за бебка и с една част да направя лазаня с пилешко. Обикновено в тази супа слагам и чушка за повече аромат, а накрая поръсвам със ситно нарязан магданоз, за още повече наслада на сетивата.




Необходими продукти:

1 бр. пилешки гърди
1 глава лук
2 средни моркова
3 средни картофа
1 червена чушка
1/2 връзка магданоз
1/2 ч. ч. фиде
олио
сол

Начин на приготвяне:

1. Сваряваме пилешките гърди почти до готовност. Вадим от бульона и нарязваме на дребни парчета. Бульонът прецеждаме и отделяме настрана.

2. Нарязваме на ситно лука, морковите и чушката и задушаваме в малко олио и вода. Когато са почти омекнали добавяме нарязаните на кубчета картофи и пилешкия бульон. Допълваме с вода, ако е необходимо и оставяме на котлона да се сварят картофите. Пет минути преди да свалим от котлона добавяме фидето и пилешкото месо и оставяме още малко да покъкри. Посоляваме.

3. Когато супата е готова сваляме от огъня и добавяме нарязания на ситно магданоз и разбъркваме.

4. Сервираме топла с резенче лимон. Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...