Вече съм ви споделяла, че задължително поне веднъж седмично на нашата трапеза имаме риба. Сигурно сте разбрали и че сьомгата ни е много любима риба и за да не ни омръзва се старая да я приготвям по различен начин. Този път реших да я направя глазирана. Мога да кажа със сигурност едно, сьомгата всякак е вкусна, а тази рецепта по нищо не отстъпва на най-любимата ми сьомга в пергамент.
Необходими продукти:
800 г филе от сьомга без кожа
30 г масло
1 с. л. кафява захар
1 с. л. мед
1 с. л. Дижонска горчица
1 с. л. зехтин
1 с. л. соев сос
сол
черен пипер
филирани бадеми
Начин на приготвяне:
1. В малък съд загрейте на слаб огън маслото, меда и захарта докато се разтопят и смесят добре. Дръпнете от огъня и добавете горчицата, соевия сос, зехтина и подправките
2. Покрийте дъното и стените на тавичка с алуминиево фолио. Поставете филето върху него и полейте със соса. Поръсете с филирани бадеми.
3. Печете на 200 градуса 10 - 12 минути или докато месото започне да се дели лесно с вилица.
Няма коментари:
Публикуване на коментар