Много обичам да си бъркам разни неща в кухнята. Това си е моята терапия, с която бягам от злободневното ежедневие. А когато разполагам с малко време ми е най-лесно и бързо да си забъркам едни бисквитки. Сега нали е сезонът на бананите, та реших да си опека едни с банан, но нали съм си любител и на шоколада, не можах да се сдържа и им прибавих и малко бял шоколад. Получиха се добре и дори неочакваните ми гости ги оцениха подобаващо. Все пак няма нищо по-хубаво от току-що изпечени домашни бисквитки. Чудесни са за допълнение на всякакви топли напитки през този сезон и си заслужава да ги опитате.
Необходими продукти:
75 г меко масло
1/2 ч. ч. захар
1 яйце
1 банан
1/2 ампула ванилова есенция
1 1/2 ч. ч. брашно
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
1/2 ч. ч. бял шоколад на парченца
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме на крем маслото и захарта. След това добавяме яйцето, ванилията и банана, който сме смачкали предварително с вилица. Когато получим еднородна смес прибавяме бакпулвера и брашното. Накрая прибавяме шоколадовите парченца и разбъркваме добре.
2. С лъжица оформяме топчета, които пускаме върху хартия за печене. Между топчетата оставяме около 10 см разстояние.
3. Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна до леко почервеняване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар