Наричам този сладкиш "меденка в тава". Той е изключително ароматен, мек и сочен. Като всички печива с мед той става по-вкусен с всеки изминал ден. Ароматът става по-силен и наситен. Според авторът на рецептата (Далия Зархия), сладкишът трябва да престои 7 дни преди да бъде консумиран, но честно да ви кажа, няма кой да го чака толкова време. И въпреки това оставете си малко за след 2 - 3 дни и ще усетите огромна разлика.
Необходими продукти:
2 яйца
150 г захар
1 ч. л. канела
250 г мед
120 мл олио
1 с. л. разтворимо кафе
1/2 ч. ч. вряла вода
1 ч. л. сода бикарбонат
шепа стафиди
1/4 ч. ч. смлени орехи
3 1/3 ч. ч. брашно
Начин на приготвяне:
1. В купа смесваме брашното, захарта и канелата. Прибавяме меда, олиото и яйцата и разбъркваме добре.
2. Разтваряме кафето във врялата вода и добавяме към тестото заедно със содата. След като сме разбъркали добре добавяме и стафидите и орехите.
3. Изливаме тестото в намаслена тавичка и печем в предварително загрята на 170 градуса фурна.
4. Оставете сладкишът да се охлади напълно и го завийте в алуминиево фолио. Приберете на сухо и хладно място (не в хладилника) за 7 дни (ако ви се чака толкова).
Няма коментари:
Публикуване на коментар