27 март 2014 г.

Ципура / лаврак в сол на фурна






Необходими продукти:

2 ципури / лаврака
лимон
черен пипер
1 кг едра морска сол

Рибата се почиства и измива добре. Овкусяваме с малко черен пипер и слагаме резени лимон в корема. Застиламе тавичката с хартия за печене и поръсваме с тънък пласт сол. Поставяме рибата отгоре. Покриваме целите риби с останалата сол, като оставяме само очите открити. Печем на 200 градуса, докато очите на рибата побелеят. След като рибата е изпечена я оставяме за около 5 минути и разбиваме коричката от сол. Вадим рибите и сервираме. Резултатът е добре изпечена, сочна риба. Ако месото на ципурата ви се струва леко сухо, може да го полеете с малко зехтин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...