23 март 2014 г.

Цитрусов сладкиш с грис




Необходими продукти:

3 яйца
50 г захар
50 г кокосови стърготини
70 г брашно
135 г грис
1 пакетче бакпулвер
120 мл олио
180 мл прясно изцеден сок от портокали или мандарини
1 ч. л. настъргана кора от портокал
120 мл мармалад от портокали или лимони (аз използвах от ананас)

За сиропиране
1/2 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. вода

Загряваме фурната на 180 градуса. Разбиваме захарта и белтъците на сняг. Объркваме брашното, гриса, кокосовите стърготини и бакпулвера заедно. В отделна купа разбиваме жълтъците заедно с олиото, прясно изцедения сок, кората от портокал и мармалада. Добавяме и внимателно микса от сухите съставки. Когато всичко е добре разбъркано внимателно добавяме и белтъците към тестото. Прехвърляме с намаслена тавичка и печем около 30 минути или докато сладкишът придобие златист цвят. През това време приготвяме сиропа, като варим водата и захарта заедно на котлона. Охлаждаме го и накрая заливаме горещия сладкиш със студен сироп. Оставяме да изстине и е готов за консумация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...