23 февруари 2014 г.

Коприва с гъби

Това топло време докара пролетното настроение и в кухнята. Напоследък ме е хванала "зелената" вълна, а пролетта тепърва ще започва. :) Идеята за това леко ястие (у нас гарнитура) ми даде приятелка и горещо го препоръчвам на всички, които обичат "треви" в чинията. 





Необходими продукти:

1 пакет коприва
1 връзка зелен лук
1 скилидка чесън
250 г гъби
20 г масло
зехтин
сол
черен пипер
червен пипер
джоджен

Измиваме копривата добре с гореща вода. Нарязваме я не много ситно (аз използвам ножици). В тиган сгорещяваме лъжица зехтин и задушаваме зеления лук и чесъна. Добавяме и гъбите и маслото. Когато гъбите омекнат подправяме на вкус и добавяме копривата. разбъркваме добре и захлупваме с капак. Оставяме ястието да се задуши на слаб огън около 5-10 минути. Сервираме като основно или ползваме за гарнитура, както ние направихме. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...