12 февруари 2014 г.

Тарта с аспержи

Отдавна не бях се наслаждавала толкова много на храна... Затова трябва да споделя възможно най-бързо, за да може и вие да пробвате. Идеята не е моя, а си "плагиатствах" от едно кулинарно предаване (някое от тези с Джейми Оливър) и честно да си призная, не самото ястие, а идеята да готвя аспержи ме изкуши. Като цяло запазих оригиналната рецепта, но промених една от съставките.






Необходими продукти:

5 кори за баница
20 г масло
1 връзка аспержи - около 10 броя
500 г картофи
400 мл сметана за готвене
100 г сирене чедър
100 г сирене ементал
3 яйца
сол
пипер
индийско орехче

Сваряваме картофите в подсолена вода. Отделно пускаме аспержите във вряща вода за 2-3 минути, колкото да се бланшират. В тавичка нареждаме корите за баница една върху друга, като всяка от тях мажем с масло. Поставяме ги така, че да обхванат и стените на тавичката. В отделен съд смесваме настърганите сирена, картофите, сметаната, яйцата и подправките, докато се получи пюре. Изсипваме сместа върху корите и върху нея нареждаме аспержите. Мажем аспержите с малко разтопено масло. Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна за 15-20 минути, като поставяме тавичката на дъното на фурната. Сервирайте със свежа салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...