15 декември 2014 г.

Пияни бонбони с марципан

Днес си имаме малък празник в къщи. Малкото ми момиче става на 6 месеца. Толкова са малко и толкова много тези 180 дни. Когато се роди си мислих, че това е толкова много време, докато порастне и укрепне достатъчно да сяда, да почна да й давам храна, да почне да си играе сама и т. н. И когато мина това време ми се струва сякаш вчера се роди и я гушнах за първи път. Пожелавам й да е все така здрава и безгрижно да си расте с усмивка на лицето. Да ни радва и все така да ни сгрява сърцата с усмивката си сутрин. А вие се почерпете за нейно здраве!





Необходими продукти:

200 г марципан
12 сушени червени боровинки
1 с. л. ром
200 г черен шоколад
бял шоколад за поръсване (по желание)



Начин на приготвяне:


1. Накисваме червените боровинки в рома поне за час.

2. Разделяме марципана на 12 еднакви парчета и оформяме топчета.

3. Притискаме с пръсти топчетата от марципан и по средата слагаме по една боровинка. Отново оформяме топче.

4. Разтопяваме шоколада и овалваме в него марципановите топчета. Слагаме ги върху хартия за печене и изчакваме докато шоколадът се втвърди.

5. По желание може да напръскаме готовите бонбони с разтопен бял шоколад.


2 коментара:

  1. Изглеждат омайващо! Обичам марципан и то само в бонбон.
    Прекрасно предложение!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за хубавите думи! Именно коментари като Вашия ме стимулират да продължавам да творя в кухнята. Поздрави и весели празници!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...