Класика в жанра "Десерти", изключително лесен за приготвяне и винаги високо оценяван от консумиращите го.
Необходими продукти:
300 г бишкоти (36 бр.)
2 ч. ч. силно кафе еспресо
4 с. л. Бейлис
4 жълтъка
200 г захар
200 мл сметана
250 г сирене Маскарпоне
3 - 4 с. л. горчиво какао
Приготвяме силното кафе, към което добавяме Бейлиса и оставяме да изстине. След това започваме с подготовката на крема. Разбиваме само жълтъците на пяна, след това добавяме захарта и разбиваме докато тя се разтвори. В отделна купа намачкваме Маскарпонето на крем и постепенно го добавяме към яйцата. Разбиваме и сметаната, която също добавяме към яйцата и бъркаме докато се получи еднородна смес. Така приготвения крем оставяме настрана. Започваме да потапяме половината от бишкотите една по една в кафето и да ги редим в тавичка (аз ползвам тавичка 28 см х 28 см). Покриваме ги с половината крем и повтаряме процедурата - ред бишкоти, ред крем. Поставяме тавата в хладилника за два часа и Тирамисуто е готово за консумация. Преди сервиране поръсваме всяко парче с какао.
Няма коментари:
Публикуване на коментар