4 март 2014 г.

Пиле в палачинка

Днес американците празнували деня на палачинката. А аз в търсене на отговор на постоянния въпрос "Какво да сготвя за вечеря?", реших да "празнувам" и аз днес. :)





Необходими продукти:

- за палачинките

1 ч. ч. прясно мляко
2 яйца
щипка сол
1 с. л. царевично брашно
4 с. л. пшенично брашно

- за плънката

2 пилешки пържоли от бут
1 връзка пресен лук
200 г гъби
200 г заквасена сметана
1 скилидка чесън
2 парчета топено сирене
кисели краставички
масло
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
копър
кашкавал

Почистваме и нарязваме на малки парчета пържолите. Овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер, чубрица. Добавяме пресованата скилидка чесън и сметаната. Разбъркваме добре и оставяме в хладилник за поне 2 часа, за да се маринова месото. През това време приготвяме палачинките. За приготвянето на плънката задушаваме в масло лука и гъбите. Добавяме вече мариновалото се месо и топеното сирене. Готвим докато течността от сметаната се абсорбира. Преди да свалим от котлона добавяме киселите краставички и копъра. Загряваме фурната на 200 градуса. Вземаме една палачинка и поставяме 2-3 лъжици от плънката и завиваме като плик. Поставяме всеки плик в тавичка върху хартия за печене и поръсваме с настърган кашкавал. Поставяме тавичката във фурната докато кашкавалът се запече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...