10 ноември 2013 г.

Бутерки с дюля и круша



Необходими продукти:

1 пакет бутер тесто
1 голяма дюля
2 големи круши
20 гр. масло
1 прахче ванилия
1/2 ч.л. канела
6 с.л. захар
50 гр. шоколад

Начин на приготвяне:

1. Почистваме и настъргваме дюлята и крушите. Задушаваме ги с маслото в тиган. Като са готови добавяме ванилията, канелата и захарта и разбъркваме добре.

2. Режем бутер тестото на еднакви правоъгълници, като на половината от тях слагаме от плънката и малко от натрошения на ситно шоколад. На другите правим прорези с нож и покриваме тези с плънката, като притискаме краищата с вилица.

3. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...