4 декември 2013 г.

Огретен с патладжан

Това е любимата ми рецепта и винаги преяждам с този огретен. Просто не мога да спра... Рецептата е лесна за изпълнение, за съжаление отнема малко повече време. Но пък ако имате предварително изпържен патладжан е готово за не повече от 40 минути.



Необходими продукти:

2 големи патладжана
4 домата
150 г сирене
2 скилидки чесън
копър
магданоз
3 яйца
200 г кисело мляко

Начин на приготвяне:

1. Обелваме патладжана, нарязваме го на тънки парчета, посоляваме го и го оставяме да се изцеди за половин час от горчивата вода. Запържваме го леко.

2. Нарязваме доматите на тънки кръгчета и натрошаваме сиренето.

3. В тавичка започваме да редим ред патладжан, ред домати, ред сирене и поръсваме с копър, магданоз и чесън. Така докато свършат продуктите.

4. Запичаме за около 30 минути във фурна загрята на 180 градуса. Когато доматите са омекнали поливаме с разбитите заедно яйца и кисело мляко и печем докато поливката се зачерви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...