3 октомври 2013 г.

Лучена супа

И така, първият сняг вече е факт и дори имам честа да се любувам на леко побеляла Витоша. 



От този студ навън на човек му се прияжда нещо топло и вкусно, затова днес ще ви представя една любима рецепта в къщи. В началото бях много скептична към този вид супа, но любопитството у мен надделя, както и фактът, че моят приятел просто я обожава. И така след не много дълго ровене за рецепта направих това.




Необходимите продукти са:

4-5 глави лук
4-5 скилидки чесън
2 с.л. масло
1 с.л. зехтин
100 мл бяло вино
1 л бульон (телешки или зеленчуков)
2 дафинови листа
мащерка
сол 
бял пипер

Лукът се реже на тънки полумесеци. В тенджерата се загряват зехтина и маслото. Добавят се лукът и нарязаният на ситно чесън. Лукът се задушава докато намали 2 пъти обема си и започне леко да се зачервява. Добавя се виното, подправките и бульонът. Супата ври около 20 минути така. Аз допълнително пека филийки намазани с масло и поръсени с настърган ементал или кашкавал. Сервирам я гореща като добавям и настърган ементал или кашкавал и слагам по една препечена филийка във всяка чиния.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...