9 септември 2014 г.

Ябълкови бисквити




Необходими продукти:

1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. меко масло
2 яйца
1 ч. л. сода
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. канела
1 ч. ч. флейк от лимец (може да се замени с овесено брашно)
1 1/2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. настъргани ябълки

Може да се добавят и счукани орехови ядки, парченца бял или кафяв шоколад, стафиди.



Разбъркваме на пяна захарта, маслото и яйцата, след това добавяме содата, солта, канелата и флейка от лимец (или овесеното брашно). Добавяме и настърганите ябълки и постепенно добавяме брашното като разбъркваме с лъжица. Когато тестото е готово с лъжица за сладолед загребваме от тестото и поставяме в тава върху хартия за печене като оставяме 5-6 см между бисквитките. Печем в предварително загрята фурна на 190 градуса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...