27 август 2014 г.

Тарт с кайма и зеленчуци

Обичам краят на лятото. Има плодове и зеленчуци във всякакви цветове, размери и форми. Всичко е прясно и толкова ароматно... И покрай всички тези вкусове и аромати ми дойде музата за нещо ново. Трябва да ви кажа, че резултатът е "УАУ!". Толкова свежи зеленчуци, прясно месо и ароматът на опушено от чоризото... Ммммммм, хапка лятна свежест! Но трябва да се пробва, за да ме разберете. В къщи в момента се търкаляме от преяждане тази вечер. 





Необходими продукти:

1 лист бутер тесто
горчица
400 г кайма
50 г чоризо
1 глава лук
1 морков
1 тъмна тиквичка
1 стрък целина
1/2 червена чушка
1/2 зелена чушка
4 яйца
1/2 връзка магданоз
копър (сух)
чубрица
сол
черен пипер
зехтин

Подготвяме продуктите по следния начин:
- лука режем на много тънки полумесеци
- целината режем на ситно
- моркова и тиквичката настъргваме на едро ренде
- чушките режем на тънки лентички
- чоризото режем на тънки кръгчета като чипс
Слагаме малко зехтин в тиган и задушаваме зеленчуците, които подправяме със сол, черен пипер и копър. Когато течността се изпари и всички зеленчуци омекнат пресипваме в чиния и слагаме чоризото да си пусни мазнината в тигана. След това добавяме каймата и запържваме до готовност като подправяме с чубрица, сол и черен пипер. Смесваме месната и зеленчуковата плънка и объркваме добре. В тавичка поставяме бутер тестото и го намазваме с малко горчица. Отгоре изсипваме готовата плънка и заливаме с 4 добре разбити яйца. Поръсваме с нарязан магданоз и печем на 160 градуса в предварително загрята фурна до готовност.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...