7 януари 2014 г.

Мариновано филе от пъстърва с картофена салата и дресинг с шафран

Една идея за бърза и ефектна вечеря, която става и за специален повод. Приготвянето е изключително лесно и е почти като детска игра.




Необходими продукти:

- за приготвянето на пъстървата

4 филета пъстърва
4 скилидки чесън
2 ч. л. червен пипер
сол
зехтин

- за приготвянето на салатата и дресинга

5 картофа
връзка зелен лук
2 с. л. дижонска горчица
1 с. л. светъл винен оцет
2 с. л. зехтин
щипка шафран

Начин на приготвяне:

1. За мариноването на рибата пресоваме чесъна и го смесваме с червения пипер, солта и зехтина на гъста каша. Намазваме филетата риба от вътрешната страна с пастата и ги поставяме в тава върху хартия за печене с кожата нагоре.

2. След като се мариноват за поне 15-20 минути ги посоляваме и печем на 220 градуса до готовност.

3. За гарнитура сваряваме картофите и ги пресоваме с вилица.

4. Междувременно приготвяме дресинга като смесваме добре горчицата с винения оцет, зехтина и шафрана. Към картофите добавяме от дресинга и ситно нарязан зелен лук.

5. Сервираме заедно като с останалия дресинг поръсваме филетата пъстърва. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...