Страници

Pages

1 февруари 2015 г.

Рибена чорба със сьомга

Отдавна се каня да направя една рибена чорбица. Общо взето повече от два месеца я мисля и все се отказвам. Обаче този път й дойде реда. Дали заради разходката на Витоша в снега, която ми върна спомена, как след ски с приятели спирахме да похапнем точно такава супа на брега на язовир Искър. Сгряваше ни добре и душите, и телата. Въобще душевният оргазъм от храната си е изключително важен.

Та така, поради липса на възможност да покарам ски и да се възползвам от случая да спра и да хапна рибена чорбица в онзи ресторант, на който няма да казвам името, за да не излезе че му правя реклама, реших да си я направя сама. И смея да твърдя, стана дори по-вкусна от тяхната.




Необходими продукти:

300 - 400 г сьомга (глава, опашка или чисто месо от филе или котлет)
1 глава лук
1 голям морков
1 червена чушка
3 картофа
сол
черен пипер
девесил
копър

Начин на приготвяне:

1. В 1.5 - 2 литра подсолена вода слагаме рибата да се вари. След като е готова я вадим.

2. В бульона от рибата слагаме да се варят предварително нарязаните зеленчуци. През това време обезкостяваме месото на рибата.

3. Около 10 минути преди зеленчуците да са напълно сварени пускаме при тях рибата и подправяме на вкус с девесил, черен пипер и копър.

4. Сервираме гореща с резенче лимон, а може и с подправките за шкембе.

Няма коментари:

Публикуване на коментар