Мек, ароматен, сочен, с хрупкава топяща се в устата коричка сладкиш. Това е, което мога да кажа за него. Опиташ ли го просто искаш още и още.
Рецептата е от вече любимата ми книга за сладкиши на Карин Горен "Сладки тайни". Разбира се, аз я промених малко, най-вече защото решавам да пека, без да имам предварителен план за това и обикновено ми липсват разни продукти. Но пък така се раждат новите рецепти. Просто експериментираш в кухнята без страх.
Необходими продукти:
10-12 сини сливи
1/4 ч. ч. ром
1/4 ч. ч. захар
170 г меко масло
1 3/4 ч. ч. захар
3 яйца
2 1/2 ч. ч. брашно
1 с. л. бакпулвер
1 ч. л. сода
1 щипка сол
3/4 ч. ч. кисело мляко
1 ванилия
Начин на приготвяне:
1. Нарязваме сливите на кубчета и в купа ги заливаме с рома и 1/4 ч. ч. захар. Объркваме добре и оставяме така за час два.
2. С миксер разбиваме на крем маслото и захарта. Добавяме и яйцата едно по едно като след всяко яйце разбиваме добре.
3. В друга купа смесваме брашното, бакпулвера, содата, ванилията и солта. Добавяме половината от сухите съставки и рабиваме добре. След това добавяме киселото мляко и накрая останалата част от брашното.
4. Към сместа добавяме отцедените от течността сливи и разбъркваме добре.
5. Изсипваме в намаслена тавичка и печем в предварително загрята на 180 градуса (160 градуса с обдухване) фурна до суха клечка.
Обичам тези сладкиши, и ги правя, когато имам подходящите плодове. И знам колко вкусен е твоят Кети!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за винаги хубавите коментари!
Изтриване