Страници

Pages

7 декември 2014 г.

Ароматна ципура

Вчера беше Никулден и по традиция у нас има риба. Признавам си, шаранът не ми е любим. Затова сме на различна риба всяка година. Тази година заложих на сигурното и познатото, но на нова рецепта. Обикновено ципурата я правя в сол, но сол в къщи нямаше и импровизирах. Получи се много ароматна и месото не беше като сварено, както обикновено се случва, когато пека рибата във фурна. Ето и как я приготвих.



Необходими продукти:

2 ципури
4 скилидки чесън
1 с. л. див лук (ситно накълцан) или пера от зелен лук
1 с. л. девесил (пресен и ситно накълцан)
1 с. л. копър 
1 с. л. лимонов сок
1 лимон
сол

Начин на приготвяне:

1. В хаванче счукваме чесъна, подправките и лимоновия сок докато станат на каша

2. Посоляваме ципурата и правим няколко разреза върху нея. Разрезите пълним с малко от сместа с чесъна. Останалата смес слагаме в коремчето на рибата. Слагаме и по 2 половинки лимон. Върху рибата нареждаме резенчета лимон.

3. Покриваме тавата с фолио и печем на 200 градуса около 20 минути. Махаме фолиото и печем още около 10 минути, докато се зачервят добре.


Няма коментари:

Публикуване на коментар