Страници

Pages

20 октомври 2014 г.

Солени мини кифлички с тиква

Епизод две от експериментите с тиква в къщи. Този път с нещо солено, пухкаво и топящо се в устата. За първи път правя маслено тесто с крем сирене в него и съм много, ама изключително много очарована и смятам това тесто да влезе в употреба в много други рецепти. И така по същество...



Необходими продукти:

- за тестото:
230 г масло
250 г Маскарпоне (или крем сирене)
2 ч. ч. брашно
1 ч. л. сол

- за пълнежа:
1 ч. ч. пюре от тиква
1/2 ч. ч. ситно нарязан лук
1/4 ч. ч. ситно нарязани листа от целина (или 1 ч. л. суха целина)
1/4 ч. л. люспи от чили
3 с. л. зехтин
сол
черен пипер
1/2 ч. ч. ситно смлени орехи

-за мазане и поръсване:
1 яйце
сол
пармезан (или кашкавал)

1. Нарязваме маслото и Маскарпонето на парчета и ги оставяме 10-15 минути да се отпуснат. 

2. От брашното, солта, мекото масло и Маскарпоне омесваме тесто. Тестото разделяме на 2 еднакви топки. Увиваме го в найлоново фолио и го оставяме за 2 часа в хладилника да стегне.

3. В тиган загряваме зехтина, в който пускаме лука, целината и чилито и го задушаваме така докато омекне. Прибавяме след това пюрето от тиква, солта и пипера и оставяме на котлона докато се изпари излишната вода от пюрето.

4. Разточваме двете топки тесто на кръгове с диаметър около 30 см. Мажем с плънката целия кръг и поръсваме с орехи. С нож разрязваме всеки кръг на 16 парчета и завиваме кифличките. Поставяме ги в тавата и ги мажем с разбито яйце и поръсваме със сол или пармезан.

5. Печем върху хартия за печене в предварително загрята на 175 градуса фурна за около 25 минути или докато се зачервят.

6. Консумираме топли :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар