Страници

Pages

18 октомври 2014 г.

Бисквити с тиква и шоколад

Сезонът на тиквите е и вкъщи текат експерименти с нови рецепти и приложения на тиквата. По традиция си я печем на фурна с мед или на тиквеник, но аз обичам да изпробвам нови рецепти. Така миналата година открих крем супата от тиква, а тази година реших че ще я вмъкна в разни сладкиши. И ето, новите ни любими бисквити с тиква и шоколад. Признавам, че прекалих малко с шоколада, но въпреки това от снощи насам цялата къща ухае на бисквити.




Необходими продукти:

1 ч. ч. пюре от тиква
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. олио
1 яйце
1/2 - 1 ч. ч. шоколадов чипс (или просто натрошен шоколад)
1 ч. л. сол
1 ванилия
2 ч. л. бакпулвер
3 ч. ч. брашно

1. В купа смесваме добре пюрето от тиква, захарта, олиото и яйцето.

2. Към вече получената смес прибавяме шоколада и ванилията.

3. Отделно смесваме брашното, солта и бакпулвера и постепенно започваме да прибавяме към тиквената смес.

4. С лъжица за сладолед (на мен така ми е най-бързо, най-удобно и се получават еднакви бисквитите) загребваме от тестото и поставяме в тави върху хартия за печене като оставяме около 10 см между бисквитите.

5. Печем на 175 градуса около 10-15 минути или докато долните ръбчета леко се зачервят.

Аз лично смятам, че студени са по-вкусни, така че моят съвет е да изчакате няколко часа преди да си похапнете от тях.

От това тесто излизат около 30 големи бисквити.



Няма коментари:

Публикуване на коментар