Страници

Pages

8 октомври 2014 г.

Бирен хляб

Много пъти съм слушала от мои приятели, че не им се занимава да месят тесто и да си пекат хляб в къщи, защото било много трудоемко и отнемало много време. Е, аз имам решение за това. Открих най-бързата, най-лесната и една от най-сполучливите рецепти за хляб в домашни условия. Време за приготвяне между час - час и половина. Резултат - прясно изпечен, уханен, с хрупкава коричка хляб, на който няма да устоите. А и да не забравя да кажа - май бирата намери още едно приложение у нас :)




Необходими продукти:

3 ч. ч. брашно
1 с. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
2 с. л. захар
2 с. л. мед
330 мл бира
1/4 ч. ч. разтопено масло

В голяма купа смесваме сухите съставки. Правим кладенче в средата и изливаме в него бирата и течния мед. Разбъркваме докато получим хомогенно тесто (няма нужда от месене). Намасляваме тавичка, в която изсипваме половината от разтопеното масло. Слагаме тестото отгоре и върху тестото изсипваме останалото масло като с четка намазваме добре тестото. Печем в предварително загрята на 160 градуса фурна до суха клечка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар