Страници

Pages

18 август 2014 г.

Пилешки рула с чоризо

Вкъщи пилешкото не е на особена почит, освен ако не е в супа или баница. Този път обаче реших да експериментирам. Чоризото от своя страна за мен е напълно нов вкус и продукт, с който готвя. Резултатът се оказа доста успешен, но мога да твърдя, че ще търпи вариации и подобрения. И така, рецептата е следната:




Необходими продукти (6 порции):

3 пилешки филета (гърди)
1 наденица Чоризо
200 г гъби
2 глави лук
сол
черен пипер
мащерка
червен пипер
100 мл бяло вино
100 мл вода

Нарязваме чоризото на ситно и слагаме в тигана да си пусне мазнината. Добавяме лука и когато си смени цвета добавяме гъбите и подправяме. Пилешките филета режем на половина и начукваме леко и посоляваме и поръсваме с черен пипер. В единия край слагаме част от плънката и завиваме на руло, което закрепваме с клечки за зъби или завързваме с конец. Поставяме рулата в тавичка и поливаме леко със зехтин и поръсваме с червен пипер. Слагаме виното и водата в тавичката, завиваме с фолио и печем 1 час на 180 градуса. След това махаме фолиото и печем още 30 минути. 


Чудесно би се вързало със сос Бешамел, но ние си го хапнахме със салатка и соса, в който се готви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар