Страници

Pages

18 май 2014 г.

Пъстърва с бира и доматен сос

Отдавна ми се иска да споделя тази рецепта, защото е лесна и бърза за приготвяне и резултатът е винаги отличен. Пъстървата за мен е една от най-предпочитаните и вкусни риби. По традиция се приготвя цяла и се пържи или се слага на скара. Тъй като обаче обикновено тази която се предлага в магазините е доста голяма, трудно мога да си я опържа (а и не е най-диетичният и здравословен начин), я готвя във фурната. Така месото й се запазва сочно, а и става за по-малко от час и според мен е идеалната бърза вечеря, на която да се насладим с любим човек с чаша хубаво вино или пък студена бира.




Необходими продукти:

2 пъстърви (пресни и почистени)
1 домат
2-3 скилидки чесън
2 дафинови листа
100 мл бира
сол
черен пипер (на зърна)
зехтин

Измиваме пъстървите и ги поставяме в огнеупорна тенджера (или глинен съд). Посоляваме ги добре и слагаме по един дафинов лист в коремчетата им. Слагаме и няколко зърна черен пипер в съда. В блендер пасираме домата и скилидките чесън и изсипваме при рибата. Поливаме със зехтин и бирата и печем във фурната на 200-220 градуса. Когато рибата е готова отваряме тенджерата и връщаме за още 10 минути да се препече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар