Страници

Pages

11 май 2014 г.

Кюфтета с рукола




Необходими продукти:

4 големи картофа
200 г рукола
1 връзка зелен лук
4-5 скилидки чесън
3 с. л. кисело мляко
100 г сирене
1 яйце
1/2 ч. ч. сухи трохи от хляб
2 с. л. брашно
чубрица
черен пипер
сол

Сваряваме картофите в подсолена вода и ги намачкваме с вилица. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в малко мазнина в дълбок тиган. Когато е готов добавяме пасирания чесън и руколата. Задушаваме и когато е готово прехвърляме в чопър и накълцваме на не много ситно. Добавяме към картофите така накълцаната смес. Добавяме и останалите съставки и объркваме сместа. С набрашнени ръце оформяме кюфтетата и пържим в добре загрята мазнина. За да станат еднакви кюфтетата аз ползвам лъжица за сладолед, като така загребвам винаги еднакво количество от сместа. Поднесох ги с млечно-чеснов сос и свежа салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар