Сладките картофи са известни още като батати. Те не са особено популярни в България, но пък са с добри вкусови качества. Консумират се като другите картофи - варени, печени или пържени. На вкус са доста по-сладки заради високото им съдържание на захари - 24 до 28 %.
На мен лично най-много ми харесват именно на крем супа.
Необходими продукти:
2 сладки картофа
1 глава лук
30 г масло
1 ч. л. джоджен
сол
Начин на приготвяне:
1. В тенджера разтопяваме маслото и задушаваме нарязания лук в него. Когато лукът омекне наливаме 1 л до 1,2 л вода, изсипваме нарязаните сладки картофи и подправяме със сол и джоджен. Варим докато картофите омекнат.
2. Когато картофите омекнат сваляме тенджерата от котлона и пасираме.
3. Сервираме гореща с кротони или заквасена сметана.
Няма коментари:
Публикуване на коментар