Необходими продукти:
- за кюфтенцата:
500 г кайма
20 г настърган пармезан
1 глава лук
1 яйце
чубрица
сол
черен пипер
- за соса:
100 г царевица
200 г гъби
2 скилидки чесън
500 г доматен сос
пакет спагети
Смесваме всички съставки за кюфтенцата в купа и оформяме малки топчици с големината на малък орех. Пържим ги с малко зехтин до златисто. В същия тиган, без да го почистваме слагаме ситно нарязания чесън и гъбите. Добавяме и царевицата и доматения сос. Пускаме и кюфтенцата в соса. Заливаме всяка порция спагети с малко от соса и украсяваме с няколко накъсани листенца босилек или магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар