От всички "треви" за готвене лападът ми е любим. Може би защото с него е свързано детството ми и безгрижното време прекарано на село при баба и дядо. С нетърпение чаках да дойде пролетта и майка ми да сготви лападена супа с ориз... Толкова много я обичам, че и до ден днешен се радвам като малко дете, когато мама я е сготвила. Тук обаче ще представя моята интерпретация.
Необходими продукти:
1 връзка лапад
1 глава лук
1 морков
1 червена чушка
фиде
сол
черен пипер
джоджен
В малко загрята мазнина задушаваме лука, моркова и чушката. Наливаме около 2 литра вода и оставяме да покъкри около 10 минути. Добавяме подправките, накълцания лапад и фидето и варим до готовност на всички продукти. Това е всичко. Аз не я застроих, но ако не обичате бистри супи я застройте с едно яйце и малко кисело мляко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар